About-TR

Ben Hıdır Karul.  1979  tarihinde Türkiye`de doğdum.  1995 yılından beri Hamburg’da yaşamaktayım. Hamburg`da yaşadığım süre içinde liseyi daha sonra da sosyal pedagoji bölümünü başarıyla bitirdim. 2012 -2017 tarihleride Hamburg Üniversitesine bağlı Eğitimbilimleri, Psikoloji ve Hareketbilimleri Fakültesinde doktora çalışması yürütüm. Doktora konum, ‚vatandaşlık ve sosyal kimlik/identite’. Bu süreçte Friedrich Ebert Vakfından burs aldım. Şu anda refakatsiz gelen küçük mültecilerle birlikte çalışmaktayım. Buna paralel olarak Bireysel, Çift ve Aile Terapisi noktasında meslek yapmaktayım. Madde bağımlılığı noktasında da kültürler arası Anahtar-Kişi (Keyperson) olarak bilgilendirme toplantıları yapmaktayım.

Bu Blog aracılığıyla sizlerle aşağıdaki konularda tartışmak istiyorum.

  • Eğitim ve Pedagoji
  • Göçmenlik ve Eşitlik
  • Psikoloji ve Psikoterapi
  • Savaş ve Barış
  • Madde Bağımlılığı

Göçmen kökenli gençliğin mesleğe hazırlık eğitimi alanında öğrencilik yıllarımdan başlayarak  „Mook wat e.V.“ ve Kasım 2011 yılına kadar „Alraune gGmbH“ Dipl. Sosyal Pedagok olarak çalıştım. Çalıştığım her iki sosyal kuruluş kendi alanlarında Hamburg’un en eski ve deneyimli kuruluşu arasında yer almaktadırlar.

Hamburg’da yaşadığımdan beri toplumun bir çok alanında aktivim. Göçmen kökenli olmamdan da kaynaklı göçmenlik sorunlarıyla çok daha yakından ilgilenmekteyim. Göçmenlik, Dışlanma, Entegrasyon, Diversty/Çokluk ve Eşitlik konuları çerçevesinde göçmen kurumlarıyla birlikte çalıştım. Aşağıdaki konular noktasında bir çok defa seminerler gerçekleştirip ve eğitim yaptım. Göç-Göçmenlik ve Katılım, Vatandaşlık ve Entegrasyon, Irkçılık, Gençliğin temel hakları bağlamında Gençliğin okullardaki- üniversitelerdeki- ve işyerlerindeki- temsilcililiklerinin önemi. Yukardaki konular ve güncel politik konular noktasında 10 yıl boyunca  „Freies Sender Kombinat (FSK)“ – Özgür Radyo- bünyesinde her Çarşamba bir saat ‘Göçmen Radyo’ adına canlı yayın yaptım.

Öğrencilik yıllarımda ise öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilendim. Bu bağlamda Öğrenci Parlamentosuna ve Fakülte Kuruluna seçildim. Bu kurumlarda öğrencilerin hakları için aktiv bir şekilde çalıştım. Ağırlıklı olarak sosyal imkanları kısıtlı olan öğrencilerin okularını başarılı bir şekilde bitirmeleri ve yenileri için okuma olanakları yaratılarak onları okumaya teşvik etmek için çalıştım. BAföG’ğün(faizsiz öğrenci kredisi, okuldan sonra yarısı geri ödeniyor) yükseltilmesi ve harçsız bir eğitim benim temel taleplerim arasında yer alıyordu. Bu çerçevede benim adıma öğrenci harçlarına karşı bir örnek dava açıldı. Dava Hamburg yüksek eyalet idari mahkemesinde kısmi bir başarı elde etti. Gelinen aşamada Hamburg’da harçlar bir bütün kaldırılmıştır.

Leave a comment